İngiltere Öğrenci Vizesinde Rekor Artış

24/05/2022

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan en son verilere göre, İngiltere tarafından verilen sponsorlu öğrenci vizelerinin sayısı, 2021 Eylül ayına kadar olan 12 aylık periyotta rekor bir seviyeye ulaştı ve 2010'da belirlenen bir önceki rekoru çok aştı.

Eylül 2021'de, bir önceki yıla göre yüzde 143 ve Eylül 2019'da sona eren pandemi öncesi yıla göre yüzde 55 daha fazla olmak üzere 428.428 sponsorlu eğitim vizesi verildi.

12 aylık bir dönemde sponsorlu eğitim vizelerinin önceki rekoru, Haziran 2010'da 12 aylık periyoda göre toplam 307.394 idi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı yetkilileri, verilen rekor düzeydeki vizelerin arkasında Covid-19 ile ilgili bazı faktörlerin olduğunu söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bir kursa başlamayı erteleyen, eğitime ara verip şimdi devam eden ya da geçen yıl uzaktan kursa başlayan ve bu noktada vize başvurusunu tercih etmeyen öğrencilerin sayısı düşünüldüğünde bu öğrencilerin yüz yüze eğitime dönüş yapmalarından kaynaklı bir artış olabilir” dendi.

Konsolosluk hizmetleri pandemi nedeniyle Nisan-Haziran 2020 döneminde tamamen durdurulmuştu.

Artış sebeplerinden biri de 2021/22 akademik yılı, EEA ve İsviçreli öğrencilerin İngiltere'de okumak için öğrenci vizesine ihtiyaç duymaya başlamasıdır. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, bu yılın başından bu yana EEA ve İsviçreli öğrencilere 20.775 öğrenci vizesi verildiğini açıkladı.

Bununla birlikte, sponsorlu öğrenci vizesi başvuruları 2017'den Covid-19 pandemisine kadar kademeli olarak artıyordu ve bu yıl 1 Temmuz'dan itibaren başlayan yeni uygulama ile uluslararası öğrenciler için eğitim sonrası çalışma haklarının yeniden tanınması, İngiltere'nin bir eğitim destinasyonu olarak rekabet gücünü yükseltecek ve bu da öğrenci vizesi sayını daha da artıracak.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Eylül 2021'e kadar verilen sponsorlu öğrenci vizelerinin yüzde 91'inin yüksek öğretim kurumlarında okumak için olduğunu açıkladı. Vizelerin yüzde 4'ü Bağımsız okul eğitimi için, yüzde 3'ü ileri eğitim kolejleri için ve yüzde 2'si İngilizce dil okulları için verildi.

İngilizce dil okullarındaki uluslararası öğrenciler, yalnızca 11 aydan uzun programlar için sponsorlu öğrenci vizesine ihtiyaç duyar.

Diğer Yazılar